KRUNG THAI TRADITIONELE THAISE MASSAGE
Onze massages zijn goed voor ontspanning en het verlichten van pijnklachten.

Thaise Massageinformatie massage


Wat is Thaise massage?

Thaise massage behandelt het hele lichaam. Het is een combinatie van rustige, bewust gerangschikte bewegingen, acupressuur, reflexologie en rekken. Eigenlijk is Thaise massage een vorm van passieve yoga.

Rekken en stretchen

Met rekbewegingen maakt de masseuse de verbindingen in uw lichaam losser. De spieren worden opgerekt en de algehele flexibiliteit neemt toe waardoor spanningen in het lichaam verminderen of zelfs verdwijnen. Een Thaise massage is heel ritmisch en meditatief, zowel voor de klant als voor de behandelaar. Onze masseuses zijn goed opgeleid en respecteren het feit dat elk lichaam verschillend is; de intensiteit van de behandeling wordt aangepast aan uw lenigheid. Op die manier kan iedereen op zijn of haar eigen niveau het weldadige effect van een traditionele Thaise massage ervaren.

Energie laten stromen

Thaise massage is gebaseerd op een systeem van energiebanen, Sen genaamd. De Sen energiebanen staan in verbinding met de verschillende energievormen die door het lichaam stromen. Er zijn 72.000 Sen in het gehele lichaam. 10 daarvan zijn het belangrijkst. Deze worden in de praktijk gebruikt. De Sen hebben raakvlakken met de ‘Nadi’s’ (= kanalen voor levensenergie) van ayurvedische medicijnen en de meridianen van de Chinese acupunctuur. Wanneer deze energiebanen en meridianen door massage uitwendig gestimuleerd en behandeld worden, dan heeft dit een positief effect op het innerlijke welzijn.

De behandeling

De klant draagt losse, gemakkelijke kleding. De behandeling wordt op de grond gegeven, zodat de masseuse in staat is om de klant bewegingen uit te laten voeren die op een massagetafel niet mogelijk zouden zijn.

Rug nek en schouderklachten

Er zijn vier posities in Thaise massage. De ‘front’ positie (men ligt op de buik), ‘side’ positie (zij-ligging), ‘back’ positie (men ligt op de rug) en de ‘seated’ positie (zit positie). De meeste behandelingen zijn in de ‘front’ positie, met veel aandacht aan de benen. Vooral mensen met rugklachten hebben veel baat bij de behandeling van de energiebanen in de benen. De rug, nek en schouders kunnen in alle posities behandeld worden.

Duur van de behandeling

De Thais geloven in een lange behandeling. Ze zeggen één uur is goed, twee uur is beter, maar drie uur is het beste. De tijd lijkt te vliegen tijdens deze sessies en een behandeling van drie uur lijkt nooit lang te duren, of je nu de therapeut bent of de klant. Een behandeling kan heel effectief zijn, zelfs in een korte sessie.


thaise massage